Training “Wijsheid in leiderschap” – omgaan met dilemma’s

Hoe zou het zijn als jij ……

 • Oude patronen leert doorbreken
 • Keuzes leert maken vanuit jouw kracht
 • Duidelijk positie leert innemen
 • Meer rust en balans ervaart

Je hebt al de nodige bagage opgedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling in jouw carrière en levensweg. En je wilt nu een diepere slag maken naar jouw eigen autonomie. Naar de beweging die ‘innerlijk klopt’.
Deze training gaat in op jouw talenten, rollen en krachtbronnen, waarvan onze filosofie is dat deze bronnen reeds in jou zijn. Door anders naar je zelf te kijken, leer jij hoe je deze bronnen anders kunt inzetten, zowel in werk als ook in privé-leven.

Hoe werken wij

Met het hoofd zijn we in staat om te kunnen begrijpen, te analyseren, causale verbanden te doorzien en daarmee voor problemen oplossingen creëren.
Om een daadwerkelijke gedragsverandering bij je zelf teweeg te brengen, is het onvoldoende om cognitieve concepten aan te reiken. Om de gedragsverandering in gang te zetten en jouw ware autonomie aan te boren, dient een integratie van de volgende krachtbronnen in jouw lichaam plaats te vinden:

Hoofd / mentaal

Overtuigingen kunnen jou en de omgeving dienen maar deze kunnen ook belemmerend werken. Een andere kijkwijze naar je zelf zorgt ervoor, dat jij ook een positiever zelfbeeld verkrijgt.

Lijf / fysiek

De fysieke signalen in ons lichaam zijn de prikkels, die ons aanzetten tot bepaald automatisch gedrag. Persoonlijke kracht betekent: deze kunnen waarnemen om vervolgens oude patronen te doorbreken. Hierdoor ontstaat er meer rust en balans.

Hart / emotioneel

Onze basis emoties (boos, blij, bang, bedroefd) kunnen ons helpen of juist belemmeren in onze kracht. Het toestaan van de eigen emoties en de kracht om deze in te zetten in de communicatie zijn belangrijke grondleggers voor de eigen vitaliteit.

Energetisch / systemisch

Door verbinding te gaan ervaren met jouw verlangens, jouw bronnen uit het verleden, komt energie vrij, waardoor jij meer vanuit het hier en nu kunt handelen.

Waarom bij ons deze training?

Onze visie is dat alles in de mens in zijn potentie al aanwezig is, alleen is deze energie vaker al ondergesneeuwd door onder andere normen, waarden, omstandigheden, die in verschillende situaties op je pad zijn gekomen. Door bewust op zoek te gaan naar jouw identiteit ontdek je jezelf en de ander opnieuw en ervaar je jouw kracht. Wij creëren in ons aanbod een toegevoegde waarde door als twee trainers te verbinden aan een kleine groep. Hierdoor krijg je maximale individuele aandacht tijdens de groepstraining en kan, daar waar nodig, teruggevallen worden op individuele coaching. Wij zijn in staat om een veilige omgeving te creëren waar jouw potentie vol tot bloei gaat komen. Je gaat als een ander mens met meer daadkracht en energie naar buiten.
Deze training geef ik met mijn zakelijk partner Therese Janssen.

Resultaat

 • je hebt meer regie en keuze over jouw eigen leven, zowel zakelijk als prive
 • je (h)erkent jouw gewoontepatronen en verandert daar daadkrachtig in
 • je vergroot jouw zelfvertrouwen en autonomie
 • jouw focus en vitaliteit neemt toe
 • jouw natuurlijk leiderschap vergroot

Competenties

 • inlevingsvermogen
 • initiatief, pro-activiteit
 • onafhankelijkheid / overwicht
 • zelfsturing
 • zelfontwikkeling
 • stressbestendigheid

Voor wie?

 • je bent op zoek naar meer daadkracht, eigen autonomie en balans in jouw leven
 • je hebt eerdere ervaringen opgedaan in jouw persoonlijke ontwikkeling, ingegeven door jouw persoonlijke levenservaring en eerdere (gedrags)trainingen en bent toe aan verdere ontwikkeling op identiteitsniveau
 • je hebt een reflectievermogen op hbo / academische niveau
 • je bent bereid om samen met de andere deelnemers elkaar te inspireren en te motiveren

Opbouw en data

Wij werken met kleine groepen, maximaal 8 deelnemers per groep zodat het leerrendement optimaal is. Bij een groepsgrootte vanaf 6 deelnemers zal de training door 2 trainers worden verzorgd om onze kwaliteitseis nog eens te versterken. De training bestaat uit 6 losse trainingsdagen, met een doorlooptijd van ca 4 maanden, uitgevoerd in de omgeving tussen Utrecht en Nijmegen. De training in het voorjaar start op dinsdag 21 september 2021.
De werktijden zijn van 9.30 uur tot 17.00 uur. De resterende data worden op de eerste dag met de groep in onderling overleg afgestemd.
Voor aanvang van de opleiding is er een persoonlijk intake gesprek. Tijdens dit gesprek worden jouw doelstellingen en de wederzijdse verwachtingen besproken. De intake datum wordt in onderling overleg afgestemd en kan naar keuze plaatsvinden in Amsterdam of Nijmegen.

Creatieve broedplek als locatie

Wij hebben een prachtige locatie gevonden waar het verbinden van mensen en ideeën centraal staat in een omgeving waar de natuur de basis is. De glazen kas in Winssen, in de omgeving van Nijmegen. Een locatie tussen oude fruitbomen in een landelijke omgeving (locatie In de Kas) Er zal een smakelijke biologische lunch verzorgd worden. In de wintermaanden zal de training op een mooie locatie De Thiemeloods  of de lokatie De Kwekerij te Nijmegen worden gehouden.

Investeringen

Deze training wordt gezamenlijk door 2 trainers gegeven zodat er naast groepsprocessen ook voldoende aandacht is voor individuele processen. Bij het volgen van deze opleiding gaan wij er van uit dat jouw opleidingsvraag door jouw werkgever wordt gesteund en daarmee ook gefinancierd. De investering bedraagt voor deze opleiding €2.750,- (excl. btw). Bijkomende kosten zijn de arrangement-kosten van € 492,00 (excl. btw) per persoon voor de zes trainingsdagen.
Volg je de training via een btw-vrijgestelde organisatie dan kunnen wij in bepaalde situaties de mogelijkheid bieden om de training btw vrij aan te bieden.
Indien jij de opleiding zelf dient te bekostigen, neem dan met ons contact op over eventuele alternatieve mogelijkheden. Wij willen namelijk mensen met een kleinere beurs ook de mogelijkheid bieden te werken aan hun persoonlijk leiderschap.

Veiligheid en Corona

Wij werken conform de RIVM veiligheidsvoorschriften en daar boven op is onze training met max 8 deelnemers en een locatie ruimte van min. 100 m2 een extra conditie om veilig samen te kunnen werken.

Factuur

Na de persoonlijke intake volgt de definitieve inschrijving en ontvang jij de factuur. De factuur dient voor aanvang van de training te worden voldaan.

Annulering

Tot twee weken voor aanvang van de opleiding is een annulering kosteloos. Daarna brengen wij het volledige bedrag in rekening. 

Aanmelden

Je kunt je voor deze training inschrijven door per mail te reageren. Je krijgt van mij een bevestiging per mail toegestuurd en een uitnodiging tot het intake gesprek.

Hartelijke groet van Thorkell en Therese

IMG-20160610-WA0000